Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz üzere Cs GO da d2 haritası yenilendi. Fakat yeni haritadan memnun kalmayan bazı oyuncular eski haritayı tercih ediyor. Yani topluluk sunucularında de_dust2_eski vs isimli eski d2 haritası kopyalanıp oynanıyor. Bu sayede yeni dust2 haritasına geçmek istemeyenler eski dust2 haritasında kalıyor :) Bu her ne kadar rekabetçi modda oynanmasa da eski dust2 ile özleminizi gidermiş oluyorsunuz topluluk sunucularında. Fakat şöyle de bir durum da var ki: Harita kopyalanırken eksik kopyalanabiliyor. Bu yüzden örneğin siyah radar sorunu gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Yani haritanın radarı olmuyor, tüm oyuncularda radar kısmında oyuncu işaretleri olsa da radar olmuyor. Bu yüzden oyun işkenceye dönüyor. Radarsız cs go oynamanın nasıl bi zulüm olduğunu, radarın ne kadar önemli bir şey olduğunu bu sayede oyuncular da öğrenmiş olmalı tabi ki :)

 

Gelelim asıl meselemize bu sorunu nasıl düzeltebiliriz ?

Öncelikle şunu belirteyim: "VAC yerim, valve programı hile sanar" gibi derdiniz kesinlikle olmasın! Çünkü programın mantığı sadece ve sadece eksik radar dosyalarını yüklemek. Zaten bir kere butona basıp dosyaları düzenledikten sonra tekrar açmanıza gerek yok. Program sadece dosyaları düzenliyip kapanıyor exeye herhangi bir müdahalede bulunmuyor. Bu yüzden vac yeme ihtimali sıfır! Zaten farklı dosya atsa valve patcher dosyaları eski haline getirirdi öyle değil mi ?

Ben bu konu üzerinde uğraştım araştırma yaptım ve sorunu çözdüm arkadaşlar. Sorun dosyaların eksik atılmasından kaynaklanıyor ve Tek tuşla bu sorunu çözebilmeniz için de sizler için ufak bir yazılım yaptım. Yazılımı alt taraftan indirebilirsiniz.

 

Ve Sonuç :)

 

Kullanımı :

Alt taraftan programı indirin, Rardan çıkartın ve YÖNETİCİ OLARAK çalıştırın. Daha sonra karşınıza çıkan formda oynadığınız serverda eski d2 haritasının yeni adı neyse onu yazın. Mesela de_dust2_eski , 2.sıradaki alana da Steam klasörünüz default bir yerde kurulu değilse Gözat butonuyla kurulu olduğu yeri gösterin. Sonra sorunu düzelt butonuna basın. Hepsi bu kadar! İyi oyunlar :)

İndir